İNTERAKTİF ESTETİK

İÇ MEKAN   17.08.2017

İstanbul Fulya'da, Ihlamur Kasrı vistasına hakim lokasyonda kendine yer seçen bir klinik: Batı Ortodonti Kliniği. Gün ışığından maksimum düzeyde yararlanarak kendine bir vitrin oluşturan mekanın tasarımı ise Slash Architects ekibine ait.

 

Biraz detaya inelim! 450 metrekareye yayılan 2 katlı klinik, zemin katında genel klinik işlevleri, üst katında ise personel odaları ve ofisler yer alacak şekilde kurgulanmış. Mekana girenleri karşılayan banko, iki farklı konseptte tasarlanan bekleme salonuna hakim bir noktada. Kliniğin iç bölümlerine, bankonun her iki tarafından birbirine paralel uzanan koridorlar ile ulaşmak mümkün. Ve bu bölümlerde, mekanın çeperlerinde yer seçerek gün ışığı ve manzaradan maksimum düzeyde yararlanan klinik işlevlerini görüyoruz.

 

Kamusaldan özele giden mekansal geçişin malzeme, doku ve renk seçimleriyle de hissedildiği projede; alışageldik klinik algısı, zen bahçeleri ve sıcak malzemeler ile kırılıyor. Ve mekanda, zemin ve duvarlarda düzenlenen ahşap malzeme birliği, koridor boyunca kliniğin iç bölümlerine doğru çözünerek yerini sadeliğe bırakıyor. Cephede yer alan ahşap paneller ise mahremiyet ve gün ışığı kontrolü sağlarken interaktif bir cephe tanımı yapıyor.

 

Proje | Batı Ortodonti Diş Polikliniği

 

Lokasyon | Fulya, Beşiktaş - İstanbul

 

Proje Ofisi | Slash Architects

 

Tasarım Ekibi | İpek Baycan, Şule Ertürk Gaucher

 

İşveren | Burak Rahimi

 

Ana Yüklenici | Aks Mimarlık İnşaat

 

Proje Yılı | 2016



Sayfanın Başına Dön