YEMEKSEPETİ PARK

İÇ MEKAN   09.07.2018

Erginoğlu & Çalışlar tarafından tasarlanan Yemeksepeti Park, Levent Büyükdere Caddesi üzerinde yer alıyor. 9283 m² lik alana yayılan yönetim merkez binası, zemin ve birinci kat doğu bölgeleri hariç yapının kalanında hizmet veriyor.

 

Ekip, kurumun 7/24 çalışması nedeniyle tasarım sürecinde öncelikli olarak ofis içi sürekli ve dinamik yaşam üzerine odaklanmış. Çalışma alanı, 5 kat boyunca devam eden giriş holü ve bu holü üst katlarda birbirine bağlayan köprülerle bizi karşılıyor. Her köprü farklı renk ve isimde, kendi bulunduğu katın uyku odasına bağlanıyor, ki bu odalar da isimlerini köprülerden alıyor. Bu noktada uyku odalarının bina içi işlevsiz bırakılan asansör hacimlerinin dönüştürülmesiyle ortaya çıktığını, 8 m² lik taban alanıyla bireysel çalışma ve dinlenme işlevlerini barındırarak kullanıcıların ofis içi yenilenme noktalarından biri olmayı amaçladığını belirtelim.


“Her bir kat farklı işleve hizmet veriyor. Nitekim bu ayrımı öne çıkaracak şekilde farklı fikir ve renkler ile tasarlandı. Katların kendine ait renkleri, uyku odalarına da yansıyor, ki bu dinamizmi giriş holünden hissetmek mümkün. Renkler zeminde koyu kırmızıdan başlayarak üst kotlarda sarıya doğru açılarak değişiyor. Teknik hacimler olan depo ve vestiyer alanları ile ıslak hacimler her katta aynı çekirdek bölgesinde yer alıyor. Kat girişlerinde yer alan mutfak alanları ise her katta yine aynı bölgede olup yarı geçirgen seperatörler ile açık ofis alanlarından ayrılıyor”

 

Zemin Kat |

 

Özel çekimlerin yapıldığı yemek.com, her biri farklı dükkan konseptinde olan görüşme odaları, idari işler ofisi, fotoğraf stüdyosu ve yemekhane, zemin katta yer alıyor. "Diner" düşüncesiyle detaylandırılan yemekhane ise daha özel yemek alanlarına ve masa tenisi gibi sosyal aktivitelere imkan veriyor.

 

1. Kat |

Kırmızı rengin atandığı bu kat, sadece batı bölgesinde hizmet veriyor. Burada "Satış" ve "İş Geliştirme" departmanları açık ofis sisteminde, 10lu ve 18li çalışma istasyonlarıyla yer alıyor. Dağınık yerleşime sahip kapsüller, yönetici ve toplantı odası olarak işlevlendirilmiş, dinlenme alanı ise dairesel aydınlatma altında zeminde kot farkı yaratılarak açık ofis kurgusundan ayrılmış.

 

2. Kat |

Batı bölgesindeki "Operasyon" bölümü açık ofis şeklinde çalışmakta olup direktör ve yöneticiler kapsüllerin içinde yer alıyor. 2 ve 3 boyutta süreklilik gösteren "Sonsuz Masa" ise çalışma esnekliğinin yanı sıra yayılım boyunca üç noktada köprü oluşturarak geçişe imkan tanıyor. Tasarım ekibi, sosyal işlevler barındıran kafe, oyun ve spor alanı için doğu bölgesini tercih etmiş. Bu bölgeden kent bahçesine çıkış vererek de, binanın sunmuş olduğu peyzaja uygun iç ve dış mekan birlikteliği yakalamış. 

 

3. Kat |

Turuncu tonlarını görmeye başladığımız bu kat, doğu ve batı bölgesinde ayrı ofis departmanlarına hizmet veriyor. Batı bölgesinde yer alan "Bilgi İşlem"; açık ofis alanları, server, seminer ve toplantı odaları ve yönetici odaları, kat girişinde zeminde devam eden lineer çizgilerle kullanıcıları karşılıyor. Tasarım ekibi, katın doğu bölgesinde yer alan "Finans", "IK", "Hukuk" ve "İdari İşler" departmanlarını açık ve kapalı ofisler şeklinde çözmüş; gruplar arası ilişkilerde yarı geçirgen iç bölmeler ile mahremiyet sağlamış.

 

4. Kat |

Yönetici katında, zeminde yaratılan desenlerin aynı şekilde altıgen formlu mekanlar ile desteklendiğini görmek mümkün. Kat girişinde yer alan bar bölgesi, arkasında yer alan enstalasyon ve masa üstü petek sarkıtlar ile kullanıcıları karşılıyor. Açık ofis alanında yer alan dinlenme bölümleri ise çalışma ve sosyal faaliyetleri bir arada bulundurmaya yönelik bir karar. Katın devamında yer alan "CEO Odası" ise içinde kişiye özel ıslak hacim, giyinme odası ve TV ünitesi / bar barındıran bir mekan şeklinde karşımıza çıkmakta.

 

4. Kat ve 5. Kat Doğu Bölgeleri | 

4. kat doğu bölgesi, iki kat yüksekliğinde devam eden ve üst kata ulaşımın mümkün olduğu bir dinlenme alanı. Burada, etkinlik / seminer zamanlarında hizmet verecek olan tribün, serbest zamanda kullanılan file, iki kat boyunca devam eden kütüphane, cephe önünde salıncaklar, satranç ve oyun alanı bulunuyor. Tribün; seminer, konuşma ve sunum gibi faaliyetlerin yanı sıra tercihe göre sinema, maç yayını gibi eğlence aktivitelerine de imkan veriyor. 5. kat doğu bölgesine ise çekirdek bölgesinden ya da tribün üzerinden erişim sağlanıyor. Ve bu katta renk skalası sarı ile sonlanıyor. 

 

 

Proje | Yemeksepeti Park

Lokasyon | Levent, İstanbul 

İşveren | Yemeksepeti

Ana Yüklenici | Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık

İç Mekan Tasarımı | Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık

Tasarım Ekibi | Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Başak Tüzer, Armağan Ekiz, Onat Över, Özge Üstündağ, Beril Çiçek, Hilal Kurt, Dila Korkmaz

Proje Yönetimi | SPM Proje Yönetim

İç Mekan Çelik Proje | 2e DESIGN

Mekanik Proje | MEP Proje

Tesisat Projesi | MEP Proje

Elektrik Projesi | Tasarım Proje

Mekanik Projesi Uygulama | DSM Proje

Elektrik Projesi Uygulama | Bileşim Elektrik

Aydınlatma Danışmanı | ONOFF Lighting Design & Consultancy

Ahşap İşleri | GEMAR ve Atak Mobilya

Yıl | 2017