Antiaging Etkisi

MİMARİ   28.11.2014

Tayvan'ın güneyindeki Kaohsiung City'de yaklaşık 50 yıllık bir maziye sahip bu apartman dairesi House Design tarafından elden geçirildi. Evin aydınlatmasını önemli ölçüde etkileyen bazı blok duvarlar kaldırılarak ya da yarıya indirilerek yapılan güncellemede evin her yerinden güneş ışığı ve arkaya kurgulanan kış bahçesindeki yeşillikler görünür kılınmış. 

Var olan bütünsel dokuyu korması adına evin orijinal yapısındaki pencereler onarılarak bırakılmış. Ahşap ve brüt betonlar da briket duvarları tamamlayan unsurlar olarak yoğun olarak tercih edilmiş. Evin içini dolaşan merdivenler ise tamamen sıfırdan kurgulanmış. 

Ev sahipleri satın aldıkları evin böyle karakterli bir hale gelebilmesine inanamıyor. Kalabalık bir ailenin yaşadığı evin içindeki bu karanlık hava kalktıktan sonra evin her yerinde yaşam daha mutlu bir seyir almış. 

Fotoğraflar © Hey! Cheese



Sayfanın Başına Dön