ÇÖL ÇİÇEĞİ

MİMARİ   05.10.2017

Bir dizi konteynerin manzarayı maksimize edecek şekilde bir araya gelmesinden oluşan bir yaşam alanı. Orijinalinde Almanya'da bir ofis projesi olarak düşünülen ancak bir şekilde gerçekleşmeyen tasarımın, yakın zamanda Kaliforniya'daki çölde hayat bulması planlanıyor. Şu an fotoğraf kalitesinde render'larına baktığınız ve yapımına 2018 yılında başlanacak proje için biraz detaya inelim!

 

Whitaker Studio tarafından tasarlanan yapı, 200 metrekarelik bir alana sahip. Üstelik ferah bir salon, mutfak, yemek alanı, 3 yatak odası; her bir mekan farklı bir manzaraya açılmakta. Garajın çatısında yer alan paneller ise yapının enerji ihtiyacını karşılıyor.

 

Gün ışığından maksimum derecede yararlanan yapı, tasarım ekibinin tercihi beyaz paleti sayesinde çölde bir çiçek gibi açıyor.