BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK
BE SMILE KLİNİK

BE SMILE KLİNİK

İÇ MEKAN   22.05.2020

Nişantaşı'nda bulunan Be Smile, diş sağlığı ve estetiği üzerine yoğunlaşan, gülüş tasarımı konusunda uzmanlaşan bir klinik. Özgün olmanın yanı sıra yalın ve estetik çizgiye sahip mekanın tasarımı Slash Architects'e ait.

"Kliniğin, muayenehaneye ait tüm servis birimlerini barındırmanın yanı sıra geniş bir bekleme ve banko alanına sahip olması isteniyordu. Kolon kiriş ilişkilerinin ve tavan yüksekliklerinin değişkenlik gösterdiği mekanda, klasik konut koridor algısının yıkılması ve mekanı girişten itibaren okutmak bizim için önemliydi".

Tasarım ekibine göre 170 metrekarelik klasik bir konut yapısı olan 3+1 daire, kullanıcıları karşılayan banko ve geniş sirkülasyon alanlarıyla klinik kurgusuna kavuştu.

Mekana kimlik katan kemerli formlar, kimi zaman kiriş kolon ilişkisini yumuşatan geçiş elemanı kimi zaman da kapı açıklıkları olarak karşımıza çıkıyor. Koridorlarda yer alan bu formlar antrasit çıtalarla vurgulanıyor, grafik dilde yapılan yerleştirmelerle tamamlanıyor.

Düşeyde görülen kemerli formlar, zaman zaman plan düzleminde de kendini gösteriyor. Bankonun yer aldığı niş, bankoyu kavrayacak şekilde yuvarlanırken ön muayene odası da bekleme alanından yine bu forma sahip camla ayrılıyor.

"Dairenin ön cepheye hakim geniş alanı, bekleme bölümüne dönüştürülürken klinik muayene odalarından biri de vitrin olarak bu bölümle iç içe tasarlandı. Klinik odasının köşe dönüşü yumuşatıldı, aynı zamanda ön muayene odası niteliğinde olduğu için şeffaf bırakıldı. Gerek duyulan durumlarda, klinik mahremiyetini sağlamak üzere bir perde sistemiyle tamamlandı".

Bekleme bölümünde yer alan ve çeperlere yerleşen televizyon nişi, oturma grupları ve dijital kozalaklar, mekanın tasarım diliyle uyumlu  modüllerden oluşuyor. Bu dil birliği, aynı zamanda zeminde yer alan izlerde ve malzeme skalasında karşımıza çıkıyor.

Koridorda kendini gösteren tasarım dili, muayenehane odalarının girişlerinde ve koridorlarda yer alan aydınlatma elemanlarına dahi yansıyor, davetkar bir klinik mekanıortaya koyuyor.

Proje | Be Smile Klinik
Lokasyon | Nişantaşı, İstanbul
Proje Tasarım | Slash Architects
Ana Yüklenici | Aks Mimarlık
Alan | 170 m²
Yıl | 2019



Sayfanın Başına Dön