DOKULAR ARASINDA

İÇ MEKAN   29.10.2019

Maslak'ta kendine yer seçen Abi's, FLAT C ekibi tarafından tasarlanan bir restoran. Akdeniz avlusu olarak kurgulanan mekan, brüt beton yüzeylere eşlik eden renkli el yapımı karolarla tamamlanıyor.

Biraz detaya inelim. 300 metrekarelik kullanım alanına sahip bir alandan söz ediyoruz. Zemin katında açık mutfak, oturma alanı ve bar, bodrum katındaysa hazırlık mutfağı, depo ve personel alanları bulunuyor. 8 metrelik tavan yüksekliğinin bir avantajı olarak tasarlanan asma kat; ilave oturma alanları, tuvalet ve teknik oda gibi birimleri barındırıyor. 

"İç mekandaki yüzeyler, geçirgen bir cepheyle tamamlandı. Asma kat kotu boyunca avluyu çevreleyen bitkiler kullanılarak dış mekan algısı güçlendirildi"

Projede; asma kat, merdiven kütlesi, bar ve mutfak gibi misafirlerin yakın mesafeden deneyimledikleri bölümlerde, meşe yüzeyler ve detaylar hakim. Kısıtlı bir malzeme paletinin kullanıldığı mekan; renk, doku ve gün ışığı üçgeninde mekansal bütünlüğe vurgu yapıyor.

Proje | Abi's
Proje Ofisi | FLAT C
Tasarım Ekibi | Selim Bayer, Bulut Cebeci
İşveren | QT Food
Lokasyon | Maslak, İstanbul
Yıl | 2019



Sayfanın Başına Dön