GEHRY'E ATFEN

İÇ MEKAN   22.06.2017

Minimal bir dinlenme alanı ve heykelsi bir ahşap merdiven. Frank Gehry imzalı bu Los Angeles evi, şimdilerde Dan Brunn tarafından orijinaline sadık kalınarak yeniden yorumlanan bir yaşam alanı. Yapının hikayesi ve renovasyona dair detaylar için bir alt satıra geçiyoruz.

 

Gehry'nin 1970'lerde koleksiyoner Edwin - Ann Janss çifti için tasarladığı ev, zaman içinde birtakım müdahaleler nedeniyle kısmen bazı özgün detaylarını kaybetmiş. Ve Brunn tarafından renove edilen 334 metrekarelik yaşam alanı şu an illüstratör James Jean ve ailesine ev sahipliği yapıyor. Malzeme paletinde brüt beton, ahşap ve cam karşımıza çıkıyor. Heykelsi tırabzan ve dinlenme alanı olarak kurgulanan hacim ise projenin ilgi çekici detaylarından; her ikisinde de ceviz ağacı tercih edilmiş.  

 

Renovasyon sürecinde Gehry’den ilham aldım. Tırabzanın kıvrımlı geometrisi, Guggenheim Müzesi ya da Walt Disney Konser Salonu gibi yapılarına saygı niteliğinde...

 

Los Angeles'ta Japonların yoğunlukta olduğu bir lokasyonda konumlanan yapı, doğal olarak kimliksel izleri de tasarıma yansıtıyor. Üst katta merdiveni karşılayan meditasyon odası ya da zemin katta Zen öğretisini merkezine alarak tasarlanan dinlenme alanı...

 

Japon minimalizminin her bir detayda karşımıza çıktığı proje; aynı şekilde bahçede tercih edilen bambu, gingko ve akçaağaç gibi Japon süs bitkileriyle tamamlanıyor.



Sayfanın Başına Dön