Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı
Biyo-Reçine Cephe Tasarımı

Biyo-Reçine Cephe Tasarımı

İNOVASYON   1.08.2014

Studio Marco Vermeulen ekibi, Dinteloord Hollanda'daki yeni gaz alım istasyonunun cephesini kenevir lifi ile güçlendirilmiş biyo-reçine paneller ile kaplayarak mimarlıkta yeni malzemelerin kullanımını teşvik ediyor. Yeni teknolojinin uygulaması, mimarların ve Haarlem kentinin NPSP kompozit (lifle güçlendirilmiş plastik) üreticilerinin işbirliği ile gerçekleştirilmiş. Gaz istasyonunun altyapısı tarım ve bitki yetiştiriciliğinin yapıldığı topraklarda yer alıyor. Arazi üzerinde modern gıda üretimi gerçekleştiren Nieuw Prinsenland ise büyük ölçüde organik atık üretiyor. Nieuw Prinsenland'ın ürettiği bitki atıkları, enerji kaynağı olarak ve ham inşaat malzemeleri olarak yeniden kullanım sürecine girebiliyor. Studio Marco Vermeulen ekibi ise bu üretim tekniğini yeni yapı malzemeleri kullanmak üzere değerlendirerek ilginç bir kaplama malzemesi elde etmiş. Cephe tasarımında fosil yakıtların gaz istasyonundaki kullanımı, biyolojik esaslı bir gelecek ile birleştiriliyor. İşlevsellik, sürdürülebilirlik ve estetik ihtiyaçları karşılamaya yönelik çalışan tasarım ekibi, küçük ölçekte de olsa tasarım ve çözüm odaklı bir mimarlık denemesi gerçekleştirmiş.   

Fotoğraflar: © Ronald Tilleman

#inovasyon #vermeulen #sürdürülebilirlik #biyorecine #hollanda #Holland


Sayfanın Başına Dön