BODØ CITY HALL

MİMARİ   7.01.2020

Doğal taş kaplı eski bir bankayla kahverengi sıvalı belediye binası arasına inşa edilen ve bu iki strüktürü birbirine bağlamayı hedefleyen Bodø City Hall, ALL Design imzası taşıyor. Norveç’in kuzeyinde, kutuptaki iklime göre değişkenlik gösteren ışık oyunlarını yansıtmayı hedefleyen hareketli cephesiyle yeni belediye binası, çağdaş bir mimari yorumun mevcut yapılara olan adaptasyonunu vurguluyor.

Eski yapıların arasında bir köprü görevi görmesinin yanı sıra, ek binanın diğer bir işlevi de genişletme fonksiyonlarını maksimuma çıkarmak. Bu sebeple, Atelier Lorentzen Langkilde 'halk forumu' adını verdikleri yüksek ve geniş bir orta avlu etrafına çeşitli ofisler ve toplantı odaları konumlandırıyor. İç mekandan bakışta birer balkonu andıran bu bölümler, eski yapılarla olan bağlantının geçişini de görsel olarak yumuşatıyor.

Avlu duvarlarına doğru yayılan ve Per Kristian Nygård'ın masa ve sandalyelerden oluşan 'Bürokrasi Şiiri' adlı enstalasyonu yapının kendi içine doğru katlanmış gibi görünmesini sağlıyor; böylece Bodø City Hall, birçok yapının bir aradaki uyumunu farklı düzlemler ve yöntemlerle ön plana çıkarıyor.



Sayfanın Başına Dön