ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ
ÇOKER EVİ

ÇOKER EVİ

MİMARİ   22.05.2020

Çoker Evi, Studio Per Se tarafından Çanakkale'nin Ayvacık'a bağlı Söğütlü Köyü'nde tasarlandı.

"Evin yerleşiminde, mevcut yapı dizisini devam ettirerek sokağı tutması ve aynı zamanda güneydoğuya bakan bir bahçe alanının bırakılması amaçlandı".

Projede; taş duvar, yaşam alanı ve bahçeyi bütünüyle sarıyor. İç ve dış mekan ilişkisi, bu taş çeperin içine oturarak iki kısım arasında bir arayüz olarak çalışan, tuğla ve cam duvar aracılığıyla kuruluyor.

Açık plan şemasına sahip zemin katta, 2 kat yüksekliğindeki salon, soba vasıtasıyla mutfak ve yemek odasından ayrılıyor. Ev sahibinin seramik atölyesi, salonun diğer tarafında bulunuyor. Üst kattaysa, salonu kateden bir köprü tarafından birbirine bağlanan 3 yatak odası yer alıyor.

Betonun brüt olarak bırakıldığı iç mekanda, kalıp boyutlarının cephe modülasyonuyla örtüştürülmesi sayesinde mekansal bir ritim ortaya çıkıyor.

Çoker Evi'nde, modüle edilmiş arayüz vasıtasıyla iç ve dış mekan birbiriyle ilişkileniyor.

Proje | Çoker Evi
Lokasyon | Ayvacık, Çanakkale
Proje Ofisi | Studio Per Se
Tasarım Ekibi | Ali Derya Dostoğlu, Uğur Özer (sadece tasarımda görev alanlar)
Mimari Proje Ekibi | Orkun Beydağı, Abdülkadir Ata, Emre Gündüz, Canberk Özcan
İşveren | Çoker Ailesi
Ana Yüklenici | Studio Per Se
Statik Projesi | Veritas Mühendislik
Mekanik Projesi | Biytaş Bursa 
Elektrik Projesi | İletim Mühendislik
Tesisat Projesi | Biytaş Bursa 
Proje Yılı | 2016 - 2017
İnşaat Yılı | 2017 - 2019
Arsa Alanı | 367 m²
Toplam İnşaat Alanı | 240 m²



Sayfanın Başına Dön