DISHAN SPACE

MİMARİ   06.08.2019

Kültür-sanat için alan açmak ve yeni deneyimleri kolektif bir şekilde tecrübe etmek. Şangay'da yer alan DISHAN Space'in temel amacı bu. Yaratıcı kişileri bir araya getirecek ve oyun oynayabilecekleri, bir şeyler atıştırıp içebilecekleri yaratıcı bir deneyim merkezi sunmak. 

Yuan Hanedanlığı'ndan kalma tarihi bir binanın renovasyonu ve yeniden kimliklendirilmesini kapsayan proje PUJU tarafından gerçekleştirildi. Yapıya çağdaş bir görüş katmak adına cephede geometrik şekiller yer alıyor. Modernizmin temel göstergeleri olan bu geometrik formlar yapının cephesine hareketlilik katarken aynı zamanda da pencere ve kapı gibi fonksiyonları da oluşturuyor. PUJU, tasarım kurgusunu yaparken çevredeki diğer hanedanlıklardan kalan yapıları inceliyor, hem renk hem de malzeme bağlamında tüm bu tarihsel birimleri modern yapılarına katıyor.

Cephe, geometrik formları, beyaz plakalar ve koyu renkli girişiyle keskin bir estetik sunarken iç mekan, deneyim merkezinin davetkar hissiyatını pekiştirmek adına pembe, yeşil ve sarı gibi renklerin pastel tonlarından oluşuyor. 



Sayfanın Başına Dön