Huzurlu Çakıl Taşı

MİMARİ   10.04.2014

Hastaneye gitmek kimi zaman hastayı iyileştirmekten ziyade sahip olduğu boğucu ortamla kişiyi daha da sıkarak motivasyonunu düşürür. Oysa konfor seviyesi yüksek yerlerin kişiyi psikolojik buhrandan uzaklaştırarak iyileşme sürecine olumlu etki ettiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Norveçli mimarlık ofisi Snohetta’nın Maggie’s Kanser Bakım Merkezi, bireylerin buluşabilecekleri, iletişim halinde olabilecekleri, yardım ve rehberlik hizmeti alabilecekleri bir merkez olarak tasarlamış.

Çakıl taşı şeklindeki merkezin dışı betonarme, içi ahşaptan yapılmış. Sert ve yumuşak yüzeylerin karışımı ile orta avluda tenha bir açık alan oluşturulmuş. Bir grup kayın ağacı alanda zaten var olan ağaçlarla renk ve doku zıtlığına girerek girişi belirtiyor. İskoçya’da yer alan merkez için kurucu ortaklardan Kjetil Thorsen, mekanların, malzemelerin ve peyzajın psikolojik ve duygusal iyileşme sürecinde kullanılmasının en anlamlı görevleri olduğunu belirtiyor.



Sayfanın Başına Dön