RA EVİ

MİMARİ   10.01.2020

Mavi bir deniz, sarmalayan yeşil alan ve kayalıklar. Morq Architects tarafından Calabria’da tasarlanan misafir evinin hem manzarasını hem de malzemelerini bu birimler sağlıyor. 70 metrekarelik küçük ölçekli projede kullanılan doğal taş ve ahşap, konutun çevresiyle iç içe geçmesini sağlıyor, sakinliği ve dinginliği öğütleyen bir forma bürünüyor. 
 
Yüksek bir tepede inşa edilen, peyzajıyla bütüneşen bir yaşam alanından bahsediyoruz. Küçük bir patika yol, gizli giriş kapısına doğru yöneliyor ve evin önce ortak, sonra özel alanlarına doğru bir yolu takip ediyor. Mekanın bütününde doğal taş kullanılırken, iç mekandaysa cocciopesto adı verilen ve içinde granüller bulunan bir tür macunla brüt beton alanlara da dokular ekleniyor. Yapı kendini doğada kamufle ederken, ev sahiplerine de özel, gizli ve sakin bir alan yaratıyor. 



Sayfanın Başına Dön