TAIHU SHOW THEATRE

MİMARİ   7.01.2020

Çin'in doğusundaki Wuxi şehrinde inşa edilen Taihu Show Theatre, 200 koltuk kapasitesiyle bölgenin kültürel etkinlerine ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Steven Chilton Architects tarafından tasarlanan yapı, üç farklı katmanın birleşiminden oluşuyor. İlk katmanı, Franco Dragone'un su enstalasyonunu da barındıran kolonlar oluşturuyor. Çin'in bambu ormanlarından ilham alan beyaz direklerin diğer bir fonksiyonu da iç binayı çevrelemek. Araziyle tiyatro salonu arasında bir perde görevi gören bu kabuk, üçgen formlu gölgelikler sayesinde tepede ana yapıyla birleşiyor. Alüminyum malzemeden üretilen ve altın renkli bu parçalar, gün ışığı yansımalarıyla organik bir biçimde yapının sarı cam cephesiyle bütünlük sağlıyor.

Bambu ormanını andıran kolonların ve gölgeliklerin diğer bir işleviyse yapıya doğal bir iklimlendirme sağlamak. Ana binanın doğrudan ısı derecelerinden etkilenmesini engelleyen bu müdahale, özellikle nemli ve sıcak havalarda Dragone'un su enstalasyonu yardımıyla da binanın hiçbir yapay soğutma sistemine ihtiyaç duymamasını sağlıyor.  



Sayfanın Başına Dön