The Couch

MİMARİ   5.11.2015

Rotterdamlı ünlü mimarlık ofisi MVRDV, Amsterdam’ın doğusundaki yapay adalardan oluşan mahalle IJburg’da bir tenis kulübü tasarladı. Canlı kırmızı renkleriyle ilgi çeken proje, oyuncular kadar seyircileri de düşünen ayrıntılara sahip. Sahanın kenarında bulunan izleme alanı, klasik düz çizgiler yerine üzerine dev bir top düşmüş gibi görünen oval hatlardan oluşuyor. Burada içeri giren yüzey, alt tarafta tenis kulübünün bir parçası olan kafenin çatısını oluşturuyor. Projenin ismi The Couch (koltuk), bu formdan geliyor. The Couch ile sporun, izleyiciyle entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Yapının polimer sprey kullanılarak hazırlanmış kırmızı cephesi oyun alanının zeminiyle eşleşirken, bu renk aynı zamanda hareketsizlik ve obezite ile savaşı temsil ediyor.



Sayfanın Başına Dön