HERKES YERİNİ BİLECEK

TASARIM   14.05.2020

Kamusal alan-sosyal mesafe ikilisini merkezine alan üretimler, projeler ya da denemeler hiç durmaksızın devam ederken bu kez rotamızı İtalya'ya çeviriyoruz.

Caret Studio tarafından tasarlanan StoDistance enstalasyonu, Giotto Meydanı'nı sosyal mesafe kuralına göre yeniden yorumluyor. 

Meydan zeminini grid sistemde beyaza boyayan enstalasyon, Toskana bölgesi için belirlenen minimum 1.8 metrelik mesafeyi referans alıyor, kurala uygun olarak durulması gereken alanları işaret ediyor. 

"Sosyal mesafe, günlük rutinlerimizi ve mekanları kullanma şeklimizi yeniden düşünmemize neden oldu".

StoDistance ilk olarak Giotto Meydanı'nda uygulandı ancak tasarım ekibi yakın zaman içinde pek çok kamusal alanda bu projeyi hayata geçirmek istiyor.

Kaynak | Dezeen



Sayfanın Başına Dön