VBENZERİ BULUŞMALAR: MİMARLIKTA ÇOK YÖNLÜ TASARIM ANLAYIŞI
VBENZERİ BULUŞMALAR: MİMARLIKTA ÇOK YÖNLÜ TASARIM ANLAYIŞI

VBENZERİ BULUŞMALAR: MİMARLIKTA ÇOK YÖNLÜ TASARIM ANLAYIŞI

VBenzeri BULUŞMALAR   20.09.2021

VBenzeri Buluşmalar etkinlik serisi, farklı disiplinlerden, her biri kendi alanında uzman konuklar ile yoluna devam ediyor. “Mimarlıkta Çok Yönlü Tasarım Anlayışı” başlığı altında düzenlenen serinin beşinci etkinliğine Hale Acun Aydın moderatörlüğünde Pelin Düştegör, Erdem Akan ve Can Çinici konuk oluyor. Etkinliği 22 Eylül Çarşamba günü 20:30'da VBenzeri Blog YouTube Kanalı'nda izleyebilirsiniz.

Moderatör ve Konuşmacılar Hakkında

Hale Acun Aydın
turkisiminimalizm.com sitesinin kurucusu Hale Acun Aydın aynı isimli Instagram, YouTube ve Pinterest hesaplarında daha sade bir yaşam yolunda minimalizm ve sıfır atık konularında paylaşımlar yapıyor ve ulaştığı kişilerin hayatında bir değişim yapabilmeyi umuyor.

1983 İstanbul doğumlu olan Hale Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA derecesinden sonra 10 yılı aşkın süre kurumsal firmalarda çeşitli pazarlama rollerinde yer aldı. Halen aile işine bu alanda destek olsa da artık temel amacı Minimalizm ve Sıfır Atık konularında farkındalık oluşturmak. Bu amaçla artık farklı platformlarda çeşitli söyleşiler ve atölyeler yapıyor ve okulları ziyaret ediyor. Sadeleşerek Özgürleşebileceğimize inanan ve dünyadaki plastik kullanımına karşı bizim birey olarak fark yaratabileceğimize inanan Hale aynı zamanda #kahvemtermosta isimli bir sosyal sorumluluk hareketi yürütüyor

Can Çinici
1962 yılında doğdu. ODTÜ (MA, 1989) ve Londra Architectural Association’da (AA Grad Dipl., 1991) eğitim gördü. Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok ödül kazandı. Bunlar arasında 1995 yılında TBMM Cami ile Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülünü, 1999’da Tepe Mimarlık Vakfı Ödülünü ve Ulusal Mimarlık Ödüllerini (1994 ve 2014)  saymak mümkündür. Aralarında 2008 - 2009 yılları arasında WA Community tarafından düzenlenen ‘7 Architects – 7 Hills’ ve 2012 Venedik Mimarlık Bienali kapsamındaki "Traces of Centuries and Future Steps" sergileri de olan uluslararası organizasyonlara davet edildi. 2007 – 2012 arası Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı'nda atölye yürütücüsü ve kurucu olarak görev aldı. Halen Çinici Mimarlık bünyesinde faaliyet gösteriyor.
 
Pelin Düştegör
1985 yılında İstanbul'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde lisans eğitimini ve Mimari Tasarım bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Eğitim hayatı boyunca sürdürülebilir mimarlık alanında araştırmalar yaptı. Mezuniyeti itibariyle profesyonel iş hayatında ön üretimli yapılar (hafif çelik, çelik ve prefabrike) konusunda uzmanlık derecesinde 1,5 milyon m2'ye yakın uluslararası inşaat tecrübesi kazandı. 2015 yılı itibariyle Sarıyer'de hizmet veren bir mimarlık ofisinin projeler direktörü olarak, 3 yıl kadar imar mevzuatları, Boğaziçi Kanunu, turizm vb. gibi kanunlara tabi yapılaşmaya konu olan yerlerde Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerine raporlamalar yaptı, mimari tasarım ve iç mimari stil oluşturma gibi konularda çalıştı.
2018 Kasım ayından beri Beşiktaş'ta kendi kurduğu Pdesgn Mimarlık ofisinde mimari çalışmalarına devam ediyor.
 
Erdem Akan

Erdem Akan, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olana kadar eğitimine İstanbul’da devam etti. İçindeki yaratma isteğinin yolu British Council bursu ile kesişince, İngiltere’deki Salford Üniversitesi’nin Endüstriyel Tasarım Bölümü’nün yüksek lisans programını kazandı. Yeniden İstanbul’a döndüğünde, Bilgi Üniversitesi’nin Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı’nı tamamladı.

1996-2001 döneminde Ford Motor Company bünyesinde İstanbul, İngiltere ve Amerika’da faaliyet gösteren tasarım stüdyolarında, ticari araç alanında çeşitli proje ve görevlerde çalıştı. 2001-2004 yılları arasında Gaia & Gino markasının Tasarım Yöneticiliğini yaptı. 2004’te "belki tasarım, belki sanat" felsefesini ve disiplinler arası yaklaşımını yansıtan maybe projesini başlattı. Viyana ve İstanbul’daki tasarım ofisleriyle disiplinler arası tasarım ve danışmanlık hizmetleri veren maybedesign ve kurucu ortaklarıyla birlikte İstanbul’un ilk tasarım mağazalarından maybeshop’u ve Türk tasarımını geliştirmek üzere sergiler düzenleyen maybeshow’u yarattı.

2012'den beri “erdem akan” adıyla masaüstü ürün ve mobilyalar tasarlıyor. Ortağı Boğaç Şimşir ile kurduğu BOxER bünyesinde tasarım, marka ve inovasyon konularında stratejik danışmanlık veriyor. 2014 yılından bu yana Eczacıbaşı VitrA’nın Tasarım Direktörü olarak çalışıyor.

#VBenzeriBuluşmalar #PelinDüştegör #HaleAcunAydın #CanÇinici #ErdemAkan


Sayfanın Başına Dön