Doğa Tutkusunu Bir Ofisin İçinde Yaşamak

İÇ MEKAN   22.11.2013

Londralı tasarımcı Paul Cocksedge, alışılmış bir spiral merdiveni merkez alan yeni tasarımı 'Living Staircase' ile iç mekanı adeta bir botanik bahçesine dönüştürüyor. Soho'da yer alan bir ofis binasının ilk dört katını birbirine bağlaması için tasarlanan bu merdiven, yemyeşil ve natürel bir atmosferi bütünüyle iç mekana taşıyor olacak.

Merdivenin başlangıcından bitiş noktasına dek kesintisiz uzanan ve yer yer aşağı sarkarak daha zengin bir görüntü oluşturan bitkiler, havayı temizlerken aynı zamanda son derece çekici bir görüntü oluşturacak. Merdivenin içine yerleştirilmiş bulunan spiral banklarla kaplı olan ahşap platformlar, normalde boş kalacak olan bölgelere görsel bir zenginlik katıyor ve yeni alternatif kullanım alanları kazandırıyor. Bu bölümler, beklenmedik toplantılar için ideal bir buluşma yeri ya da ofis çalışanlarının kısa molaları için de motive edici sosyalleşme noktası olarak kullanılabilecek. 

Cocksedge, tüm bu bitki grafiğini 'dur-bak-kokla-hisset' olarak adlandırdığı bir sisteme göre özel olarak dağıtmayı planlamış. Oluşturulacak küçük bitki yatakları aynı zamanda yenilebilir yeşillik ve meyvelere de ev sahipliği yapacak. 



Sayfanın Başına Dön