MSGSÜ VitrA Seramik Sanat Atölyesi’nin Tophane-i Amire’de açılacak üçüncü sergisinde, üniversite ile atölyenin birlikte yol aldığı son 10 yılda ağırlanan 17 sanatçının ilham verici sanat üretimlerinden bir seçki görülebilecek.
Önemli müze koleksiyonlarında eserleri bulunan çağdaş sanatçı Yayoi Kusama, Louis Vuitton ile yeni bir işbirliği gerçekleştirdi.
Miami Design District, bu yıl ‘’Altın Çağ: Geleceğe Bakış’’ teması etrafında şekillendi. Bu organizasyon kapsamında dünyanın farklı bölgelerinden mimarlar, sanatçılar, tasarımcılar, galeriler bir araya gelerek; doğa ve kentle kurduğumuz ilişkileri yeniden canlandırmayı hedefliyor. Sizler için aralarında Germane Barnes, Daniel Arsham, Kelly Wearstler, Alicja Kwade ve A$AP Rocky gibi farklı disiplinlerde üretimlerine devam eden sanatçıların eserlerinin olduğu bir seçki derledik.
Katar, 2022 FIFA World Cup kapsamında, dünyanın farklı yerlerinden çeşitli disiplinlerde eserler geliştiren sanatçıların enstalasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Farklı ölçeklerde ve farklı bağlamlarda geliştirilen eserler; iletişim, doğa, çevre ve insan etrafında şekilleniyor. Sizler için Olafur Eliasson, Ugo Rondinone, Najla El Zein, Yayoi Kusama gibi globalde başarılı sanatçıların eserlerinden oluşan bir seçki derledik.
In-Between Design Platform kurucuları Bilgen Coşkun ve Dilek Öztürk, Maison&Objet Paris Ocak 2023 teması ‘Take Care’ üzerinden iç mimar Mehmet Sezai Yücebaşlıoğlu ile Soho Ho-use İstanbul’da bir trend sunumu gerçekleştirdi.
VitrA tasarım direktörü Erdem Akan ile 7-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen UNICERA 2022 fuarında banyo koleksiyonları, karo serileri, tasarım yaklaşımları ve sergi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.
Her sene heyecanla beklenen Maison&Objet Paris Fuarı ve Paris Tasarım Haftası’nın 8-17 Eylül tarihlerinde gerçekleşen edisyonu kapsamında en dikkat çeken sergilerden biri de Galerie Kreo’da gerçekleşen ‘’Step by Step’’ sergisiydi.
Plastiğin biyolojik çeşitlilik ve iklim değişikliği gibi konularda yarattığı olumsuz etkiler, toplumu bu konuda daha duyarlı olmaya itiyor. Giderek bilinçlenen toplumla birlikte, farklı sektörlerden pek çok marka sürdürülebilir bir gelecek etrafında şekillenerek, malzemelerini ve üretim yöntemlerini gözden geçiriyor. İsveçli tasarım danışmanlığı platformu Form Us With Love, üretilen atıkları malzeme kaynağı olarak yeniden tanımlıyor.
Geleneksel ve çağdaş olanı bir araya getiren Emiliano Salci ve Britt Moran, Dimore Studio, Dimore Gallery ve Dimore Milano ile tasarımın farklı alanlarında malzeme ve kültürel öğeleri harmanlayarak kullanıcı ve ziyaretçilere farklı hikayeler ve zengin deneyimler sunuyor. Maksimalist yaklaşımı benimseyen ikili, duyulara hitap eden dinamik tasarımlarıyla güçlü diyaloglar sağlamayı hedefliyor.
The Less Pavyonu, Avustralya’nın Kanberra kentinde bir endüstri semti olan Dairy Road’da konumlanıyor. Giderek modernleşen ve kültürel değerlerini güçlendiren bölgeye atıtfa bulunarak, gelişmekte olan sosyal düzene katkıda bulunuyor. Kamusal sanat eseri ve kamusal alan olma özelliğiyle öne çıkan eser, ziyaretçilere zengin bir deneyim sunuyor.
Ömer Arbel, malzeme deneylerini artizanal üretimle birleştirerek mimari atmosferler yaratıyor. Bocci’nin çalışmalarından oluşan bir seçkiyi sizlerle paylaşıyoruz.
Tasarım üzerinden toplumsal, kültürel ve çevresel gelişimi desteklemeye odaklanan World Design Capital ünvanı bu sene İspanya’nın Valensiya şehrine verildi.
Malzemelerin potansiyellerini keşfederek, gündelik hayat objelerini yeniden yorumlayan tasarımcı Philippe Malouin’in güncel çalışmalarından bir seçki paylaşıyoruz.
NOMAD kurucuları Nicolas Bellavance-Lecompte ve Giorgio Pace ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi, geçtiğimiz Temmuz'da gerçekleşen Nomad Capri’nin ön gösteriminden bir seçki ile sizlerle paylaşıyoruz. Dünyanın ilk mobil sanat ve tasarım fuarı olan NOMAD; sanat, mimari, tasarım ve tarih arasında güçlü bir diyalog oluşturarak bir seyahat destinasyonuna dönüşüyor.
Eserlerinde mimariden ilham alan Daniel Arsham, geçmiş ile gelecek arasında bir ironi oluşturarak, şimdiki zamanın gelecekteki kalıntıları olarak adlandırdığı durumu öteye taşıyor.
Alicja Kwade, pratiğini mekan, zaman, bilim ve felsefe kavramları etrafında şekillendirerek geniş malzeme dizisi ve farklı teknikleriyle gerçekliğe bakma şeklimizi yeniden düşünmeye ve bizi sınırlandıran gelenekselliklere meydan okumaya yönlendiriyor.
Dünyanın en önemli tasarım etkinliklerinden biri olan Milano Tasarım Haftası, bu sene 60. yılını kutladı. Tasarım haftasında; moda markalarının iç mekan ve mobilya tasarımına yoğunlaştığını, ürün tasarımının ise dünya ve çevre ile ilgili iletişim kuran güçlü bir mecra olarak yeniden konumlandığını gözlemledik.
RCA, Terra Carta Projesi kapsamında öğrencilerini ve yeni mezunlarını iklim krizine güvenilir ve sürdürülebilir çözümler geliştirmeye davet etti. Kazanan dört tasarımdan biri Türkiye’den Begüm ve Bike Ayaskan’a ait.
Samsung’un sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında geri dönüştürülebilir televizyon kutularını kullanarak, In-Between Tasarım Platformu küratörlüğünde gerçekleşen “Eco-Package” tasarım sergisi, altı farklı tasarım stüdyosunun geliştirdiği tasarımlarla 30 Haziran’a kadar Akaretler Sıra Evler No:37-39 numaralı binada sergileniyor.
Çevresel sorunlar hakkında giderek bilinçlenen toplumla birlikte pek çok tasarımcı kullandıkları malzemeler ve üretim yöntemleriyle sürdürülebilirlik konusunu merkezine alıyor.
e-bültenine üye olarak İstanbul Modern Sanal Mağaza ve İstanbul Modern Üyelik Programı’nda kullanılmak üzere %10 indirim kazanabilirsiniz.