ŞEFFAF DENEYİM

İÇ MEKAN   10.10.2019

Gelecek Varlık Genel Merkezi, Kağıthane'de kendine yer seçen bir ofis projesi. Büyüyen firmanın artan çalışan sayısı doğrultusunda mevcut mekanını genişletme ve yeniden ele alma sürecinde Habif Mimarlık imzası var.

"Hazırladığımız iş programı doğrultusunda, 4 katın uygulama sürecine yönetim katı olarak planlanan 8. kat ile başlandı. Büyüme senaryoları ekip liderleriyle birebir görüşüldü; kalabalık kullanıcı sayısı için konforlu ve esnek açık çalışma alanları kurgulandı".

Projede, yönetici alanları cepheye bitişik olarak konumlanırken bu sayede  ekiplerle görsel iletişim sağlanması ön plana çıkıyor. Gün ışığını kat planının merkezine alabilmek için şeffaf modüler bölücü kullanımı dikkat çekiyor. Bu noktada, kapalı ofis alanlarındaki akustik kaygı nedeniyle söz konusu şeffaf bölücü sistemlerin çift cam olarak tercih edildiğini belirtelim.

"Yönetici katında, malzeme dokuları ve biçimsel kararlar firmanın kurumsal yapısı gözetilerek bir araya getirildi. Ağırlıklı olarak siyah eloksal metal doku, gri ton renklendirmeler, kumaşlar ve bu malzemeleri yumuşatan füme, meşe ahşap ve halı dokusu tüm alanda örüntülendi".

Gelelim diğer 3 kata. Operasyonel departmanların bulunduğu bu katları, çalışan kapasitesinin yoğunluğu doğrultusunda büyüme senaryoları oluşturularak planlanan alanlar şeklinde tanımlamak mümkün. Motivasyon odaları, koçluk odaları, dinlenme alanlarıysa, operasyonel birimler için tanımlanan ek hacimler.  

"İlgili departmanların üst düzey yöneticileri ve bu ek hacimler cepheye bitişik konumlandırıldı. Çalışma alanındaki ara bölücülü operasyonel masalarsa, gün ışığından maksimum derecede yararlanmak üzere cepheye dik olarak düzenlendi".

Projede, ana sirkülasyon çekirdek etrafında yer alırken ana koridora bağlanan ara koridorlar üzerinden ofisin iç noktalarına erişim sağlanıyor.

Proje | Gelecek Varlık Genel Merkezi
Lokasyon | Kağıthane, İstanbul
Proje Ekibi | Hande Karakaş, Hakan Habif
Proje Yılı | 2019



Sayfanın Başına Dön