PARÇA - BÜTÜN

MİMARİ   16.07.2018

Keppel Cove Marina & Clubhouse, UNStudio'nun çalışmalarını Hong Kong ve Şangay'da yürüten Asya ofisi tarafından tasarlandı. Çin'in Xi Nehri kıyısında kendine yer seçen proje, tercih edilen malzemeler üzerinden alanın söz konusu kimliğine vurgu yapıyor.

 

Kulüp binasına yakından bakalım! İç mekana hakim ahşap kaplama yüzeyler, adeta bir yat atmosferi yaratırken bronz renk alüminyum paneller dış cepheyi tamamlıyor, ki bu detay modern yatların dış yüzeylerine referans vermekte. 7 katlı yapı; çalışma, sosyalleşme ve dinlenme şeklinde farklı fonksiyonlara imkan veren mekanlardan oluşuyor. Ve elbette restoran, spa, üye alanı, spor salonu, karaoke bar ve misafir odalarını unutmamak gerek.

 

Dışarıdan bakıldığında heykelsi bir kütle izlenimi veren yapı, iç mekana entegre olan; hava sirkülasyonunun yanı sıra kullanıcılara manzara noktası sunan geniş açıklıklarıyla öne çıkıyor. 

 

"Hava sirkülasyonu, iç mekan tasarımına eşlik ediyor; rüzgarın sizi çevreleyen mimariye eşlik ettiğini göreceksiniz"



Sayfanın Başına Dön