2016 Londra Tasarım Bienali
2016 Londra Tasarım Bienali
2016 Londra Tasarım Bienali
2016 Londra Tasarım Bienali

2016 Londra Tasarım Bienali

TASARIM   27.07.2015

Marka kentlerin en güçlü silahlarından biri de tasarım. Son yıllarda gözlemlediğimiz, sayısı gitgide artan tasarım festivalleri, tasarım bienalleri ve tasarım haftalarının kent ekonomisine kazandırdıkları kadar, inşa edilen geçici/kalıcı yapıların kent içerisinde yarattığı kaos açısından negatiflikleri de söz konusu. Tasarım dünyasının gelecek tahayyülleri için bir oyun alanı olarak ele aldığı bienallere, önümüzdeki sene ütopya teması ile Londra da katılıyor olacak.

Londra, Venedik’in gelenekselleşen sanat ve mimarlık bienallerini model olarak baz alarak ilk uluslararası tasarım bienali için hazırlanıyor. Icon dergisinin eski editörü Christopher Turner’ın direktörülüğünde gerçekleştirilecek Londra Tasarım Bienali’nin teması “Ütopya”.

Bienal, toplamda 40 adet uluslararası enstalasyon ve sergiye ev sahipliği yapacak. Etkinlik Londra’nın merkezinde, Neo-klasik üslubuyla kentin gözbebeği sayılan Somerset House binasında gerçekleşecek. Londra Tasarım Bienali’nin diğer bienallerden farkı ise, sadece 3 hafta gibi kısa bir zaman açık kalacak olması.

Londra Tasarım Bienali ile ilgili gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

#bienal #Londra Tasarım Bienali #Christopper Turner #tasarım


Sayfanın Başına Dön