VBENZERİ BULUŞMALAR ONLINE: ŞEHİR VE İNSAN
VBENZERİ BULUŞMALAR ONLINE: ŞEHİR VE İNSAN

VBENZERİ BULUŞMALAR ONLINE: ŞEHİR VE İNSAN

VBenzeri BULUŞMALAR   22.06.2020

2017 ve 2018 yıllarında Ankara, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen V+FAZLASI etkinliklerinde farklı meslek gruplarından konuşmacılar; tasarım, sürdürülebilirlik ve inovasyon başlıklarını kendi perspektiflerinden ele almış, bugünlerde yaşanan gelişmelere dair adeta 2 sene öncesinden görülerde bulunmuşlardı. Etkinlikte konuşulan konulara günümüz perspektiften bakmak için 7 Mayıs’ta bir de hatırlatma etkinliği düzenlenmişti.

VBenzeri Buluşmalar, Yeni Dönemde Yeni Konular ve Konuklar ile Yoluna Devam Ediyor.
2020 yılında VBenzeri Buluşmalar adı altında devam edecek etkinlik serisinde, farklı disiplinlerden, her biri kendi alanında uzman konuklar ile 'Şehir ve İnsan', 'İnsan İçin Teknoloji', 'Herkes İçin Sağlıklı Yaşam', 'Ortak Bir Gelecek' başlıklarına farklı açılımlar getirecek keyifli sohbetler yapılacak.

Buluşmaların yeni dönemdeki ilk etkinliği 25 Haziran Perşembe günü 'Şehir ve İnsan' başlığı altında düzenlenecek. Gazeteci yazar Nilay Örnek’in moderatörlüğünü yapacağı etkinlikte şehir hayatının insan üzerindeki etkisi, birlikte yaşama kültürü, kişisel alan ve mahremiyet kavramlarına değinilirken pandemi ile birlikte toplu kullanım alanlarının nasıl şekilleneceği konusu da konuşulacak.

VBenzeri Buluşmalar
Tarih | 25 Haziran Perşembe
Saat | 21:00
Platform | VBenzeri YouTube Kanalı

Moderatör
Nilay Örnek

Konuşmacılar
Melkan Gürsel
Aslı Kotaman
Cengiz Özdemir

Moderatör ve Konuşmacılar Hakkında

Nilay Örnek
1978 İstanbul doğumlu. 1995 yılından bu yana gazetecilik yapıyor. Sabah Gazetesi'nde 5 yıl editörlük, 8 yıl Milliyet Gazetesi'nde editörlük ve köşe yazarlığı, 2,5 sene Habertürk Gazetesi'nde yazı işleri müdür yardımcılığı, köşe yazarlığı ve hafta sonu ekleri yayın yönetmenliği yaptı.

2,5 sene Akşam Gazetesi ek yayınlar genel yayın yönetmeni-yazarı, ardından da Vatan Gazetesi'nin internet sitesi Gazetevatan.com'un genel yayın yönetmeni ve yazarıydı. Milliyet'te çalıştığı dönemde, önce 2014 yılında University of Rutgers’ta, 2017 yılında ise University of Michigan bünyesindeki Knight Wallace Fellows adlı gazetecilik bursunu kazandı ve orada eğitim aldı.

Gazetecilik ve gastronomi alanlarında üniversite dersleri de verdi. Adı, Bien Gurme olarak değişen TurkmaxGurme'de 2,5 yıl boyunca “Şehirli Sofralar” adlı bir televizyon programı yaptı. Yayımlandığı 2 yıl boyunca Sözcü’nün günlük eki Şık'ta köşe yazarıydı.

Ekim 2017’de ilk kitabı 'Bütün İyiler Biraz Küskündür' yayımlandı. Ekim 2019’da ise ikinci kitabı 'Her Umut Ortak Arar' çıktı. Yaklaşık 3 senedir Kafa Dergisi’nde köşesi yazıyor; birçok dergi ve internet sitesine sanattan yayıncılığa farklı alanlarda yazı yazıyor, dosyalar hazırlıyor. 1,5 senedir de 'Nasıl Olunur?' adlı bir podcast hazırlayıp sunuyor.

Melkan Gürsel
İTÜ Mimarlık Bölümü'nden 1993 yılında mezun oldu. Metropolitan Catalunya Politeknik Üniversitesi'nde sürdürdüğü mimarlık yüksek lisansı ve çeşitli mimari deneyimlerden sonra 1995 yılında Tabanlıoğlu'na ortak olarak katıldı.

Tabanlıoğlu Mimarlık projeleriyle aldığı ödüllerin yanı sıra 2008 yılında 'The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies' tarafından, 'Avrupa'nın 40 yaş altı en iyi 40 mimarından biri' (40 Under 40) ve 2015'te Fifty Under Fifty: Innovators of the 21st Century değerlendirmesinde 21. yy'ın 50 Yenilikçi isminden biri seçildi. Ortadoğu'nun mimariye yön veren en güçlü isimleri listesinde (most powerful 50 figures) Murat Tabanlıoğlu ile birlikte 4 ve 5. sırada yer alan Gürsel, 2017'de tekrar 'The Power list 2017'de en etkin 50 mimar arasında yer aldı.

Aslı Kotaman
Marmara Üniversitesi İletişim Bölümü lisans, Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Bölümü Yüksek Lisans, Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlayan Kotaman, 2013 yılında Doçent oldu.

2019 yılında yayınlanan 'Zihin Koleksiyoncusu' kitabının yazarı olan Kotaman, 'Cinema and Religion, How 'Neo' İslamic Culture Influences Media' (Artun Avcı, Önver Cetrez ile birlikte), 'Dizim Başladı Kapat, Sonra Anlatırım' (Ahu Uğursoy, Artun Avcı ile birlikte) ve 'Cinema and Politics, Turkish Cinema and the New Europe' (Deniz Bayrakdar, Ahu Samav Uğursoy ile birlikte)'un eş editörlüğünü yaptı.

Halen Bonn Üniversitesi Medya, Dil ve Müzik Enstitüsü'nde araştırmacı akademisyen olarak çalışıyor. Gazete Pencere, T24 Pazar'da köşe yazarlığı yapıyor, Bidebunuizle YouTube kanalında Hilal Bebek ile 'Gerçek Gridir' programını sunuyor.

Cengiz Özdemir
1967 yılında İstanbul'da doğdu. 1995’te MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2003 yılında MSGSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı.

2000-2014 yılları arasında kamuda öğretmenlik yaptı, kendi isteğiyle istifa etti. Halen bir peyzaj mimarlığı şirketinde yöneticilik yapıyor.

T24.com.tr, Bavul, Yeni Harman, Fil, Peyniraltı, Mesele, Atlas İstanbul, Tezgah, Medyascope.tv gibi yayın organlarında yazıları yayınlandı. İstanbul üzerine çeşitli şirketlerde ve kültür merkezlerinde dersler verdi, geziler düzenledi. Halen medyascope.tv'de Kültür-Tarih Sohbetleri başlığıyla programlar yapıyor.

#VBenzeri Buluşmalar #VBenzeri Buluşmalar Online #Nilay Örnek #Melkan Gürsel #Aslı Kotaman #Cengiz Özdemir


Sayfanın Başına Dön