SOSYAL CEPHE

MİMARİ   2.12.2019

Çin'in Haikou bölgesinde, yoğun konut dokusu arasına sıkışmış bu okul binası, kısıtlı alanını avantaja çevirerek öğrenciler için alternatif bir sosyal alan sunuyor. Cephesi rampalar şeklinde tasarlanan yapının tasarımında, Trace Architecture Office ekibinin imzası var.

Projeye dair biraz detaya inelim! İç avluda yer alan oyun alanını, biri eğitim biri konaklama olmak üzere 2 geniş blok sarıyor. Yapı, hacimsel dengesini korumanın yanı sıra açık alan ihtiyacını karşılamak üzere dikey strüktürler üzerinde yükselirken böylelikle zemin kattan, hem iç avluya hem de diğer yapıya geçiş sağlıyor.

Farklı noktalar üzerinden birbirleriyle kesişen cephe rampaları, oyun alanı olarak kullanılırken aynı zamanda farklı açılardan birer gözlem noktası sunuyor.



Sayfanın Başına Dön